Balance Bootcamp iets anders dan Bootcamp!

Focus op lowload coretraining

Beweging is bewezen effectief, ongeacht het niveau en de intensiteit.

In onze gespecialiseerde pijnkliniek [F-act Pelvic Pain Clinic] worden we regelmatig geconfronteerd met patiënten die klachten hebben ontwikkeld vanuit het niet juist beoefenen of uitvoeren van sport. Veelal gaat het hierbij om een overbelasting of verkeerd gebruik van spieren waardoor een disbalans ontstaat met als gevolg pijnklachten en disfunctie. Om dit te voorkomen hebben we met onze expertise een trainingsprogramma ontwikkeld.

Balance Bootcamp onderscheidt zich van andere buitentrainingen door:

– het opleidingsniveau van de trainer (NASM personal trainer,en gediplomeerd  lifestyle professional uniek in Enkhuizen)

– Balance Bootcamp is ontwikkeld aan de hand van jarenlange expertise op het gebied van voorkomen en behandelen van klachten in de lage rug, bekken en heupen. Bij mannen en vrouwen.

– De trainer heeft wekelijks intern overleg met de Master Bekkenfysiotherapeuten.

– Individuele, persoonlijke benadering. Trainingsgroepen bestaan uit maximaal 6 personen.

– Accent op low load en balans en stabiliteit

Balance Bootcamp is een training waarin plezier in bewegen en communiceren met je lichaam centraal staat.  Er wordt getraind in kleine groepen (6 personen). Er is aandacht voor individuele wensen en er wordt rekening gehouden met eventuele beperkingen.  Het gaat om plezier hebben in het samen oefenen aan doelen op je eigen niveau.

Lowload Coretraining vormt de basis van elke vorm van beweging

Veel klachten kenmerken zich door het niet uit kunnen voeren van lowload oefeningen terwijl zware oefeningen geen probleem zijn. Je merkt dus pas dat er iets niet goed gaat bij het lowload oefenen. Onvoldoende lowload controle leidt vaak tot rug en bekkenbodemklachten maar dit wordt slechts zelden opgemerkt.

Doelgroep:

Iedereen is welkom

Specifieke focus op mensen die laag belastbaar zijn, oa balans problemen, hypermobiliteit (erg lenig), Fibromyalgie en mensen met lage rug klachten, bekkenklachten of bekkenbodemklachten.

Wanneer:

Elke woensdagavond 17.00-18.00 of 18.00-19.00

Voor meer informatie mail naar boukje@pelvicpain.nl

 

Boukje Groot

Boukje is binnen de praktijk vooral betrokken bij preventie. Ze is in 2016 afgestudeerd in HBO Sportkunde en is NASM Beweeg Expert. Daarnaast heeft ze diverse cursussen gevolgd in het Stabiliteitstrainingscentrum in Heerenveen.

Naast lifestylecoaching en trainer is ze ook nog een paar uur actief op het secretariaat. Met hulp van Boukje wordt alles anders. makkelijker, minder moeten en toch resultaat en een tevreden gevoel. Wie wil dat niet?

Wil je weten of F-actief iets voor jou is?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op  door een email sturen aan info@pelvicpain.nl
Bellen mag ook: 0228-313330 (maandag t/m donderdag van 9.00-12.00 uur)